10 найкращих засобів для волосся без сульфатів

10 найкращих засобів для волосся без сульфатів

Які засоби найкращі з найкращих у 2020 році? (INOAR порадить)


Останнім часом інтерес до безпечної та ефективної засобів для догляду за волоссям зростає з неймовірною прогресією. Нарешті люди почали робити висновки та усвідомлювати, що дешеві шампуні, маски та бальзами поступово руйнують структуру волосся через вміст сульфатів у їх складі.

Зазвичай більшість клієнтів при купівлі шампуню орієнтується на його ціну, і мало хто уважно вивчає інгредієнти, зазначені на етикетці. Важливо усвідомлювати, що економлячи гроші на якості та безпеці, можна потім витратити величезні суми на відновлення волосся.

Щоб зрозуміти, чому покупка безсульфатного шампуню — це інвестиція в здоров'я та красу вашого волосся, пропонуємо вам вивчити, в чому різниця між даною продукцією та тією, що містить агресивні ПАР.


Сульфати та інші шкідливі речовини: вплив на волосся

Отже, почнемо з визначення. Сульфати — поверхнево-активні компоненти (речовини), які при взаємодії з водою створюють рясну піну. Їхня єдина позитивна властивість — очищення волосся від зовнішнього забруднення. На цьому добрих якостей закінчуються.

Існує кілька видів ПАВ, що застосовуються в доглядовій косметиці для волосся. Якщо ви бачите в складі наступні назви, то знайте:

  • • SLS — сульфат натрію. Найдешевший і часто використовуваний у косметичній продукції компонент. Саме він відповідає за сухість голови й волосся. Якщо користуватися шампунем з цим ПАВ занадто часто або довго, то можливе проявлення алергічних реакцій, на волоссі це відбивається у вигляді їх випадіння і посічення кінчиків. Дана речовина не змивається повністю водою, тому, що частина її проникає через пори в кровообіг, також вона «має» звичку накопичуватися в організмі та структурі волосся.
  • • ALS — лаурил сульфат амонію. Якщо цієї речовини в шампуні понад 2 %, то вона може викликати свербіж і алергію, бо є дуже щільною, хоча і викликає рясну піну при змішуванні з водою.
  • • TEA і DEA — триетаноламін і діетаноламін відповідно. Дуже канцерогенні компоненти, що викликають кропив'янку, свербіж і навіть дерматити, хоча їх часто в невеликих кількостях можна виявити в шампунях, кондиціонерах, милах та гелях для душу.
  • • Mineral oil — технічна олива, вироблена з нафти. При тривалому використанні, наприклад, в бальзамах та масках для волосся, забиває пори шкіри голови, викликаючи важкі форми алергії або запальні процеси.

Як бачите, навіть в невеликій кількості ці речовини при тривалому використанні викликають небажані для здоров'я наслідки.


Що використовується у безсульфатній продукції?

Сьогодні багато клієнтів потребують не у пінних властивостях шампунів, а лікувальних. Найбільш популярні засоби, які крім ефективного очищення волосся здатні їх оздоровлювати або відновлювати.

До таких відносяться безсульфатні шампуні, але відсутність шкідливих компонентів — не єдиний критерій в визначенні якості подібних засобів. Що ж повинно входити в їх склад, щоб приносити максимальну користь ослабленим, посіченим та сухими або жирним волоссям?

Ось лише деякі корисні компоненти, присутність яких у складі шампуню дозволяє з впевненістю придбати цей продукт:


  • • Бетаїн — амінокислота. Життєво необхідний волоссю, оскільки має здатність утримувати воду всередині волосяного стрижня. Має невеликий пінний ефект, робить волосся гладенькими, сприяє їх легкому розчісуванню після миття.
  • • Пантенол (D) — вітамін В5. Його можливість буквально «воскрешати» волосяні луковиці до життя часто допомагає людям відростити волосся знову після хіміотерапії. Він відновлює навіть сильно пошкоджені кучері, проникаючи в них на клітинному рівні. Згущує тонке волосся, надає їм еластичність і повертає блиск шляхом обгортання кожного волоска плівочкою що дихає.
  • • Янтарна кислота. Оновлює волосся і зміцнює його стрижень. Позитивно впливає на шкіру голови, глибоко проникаючи в її шари.
  • • Масло макадамії. Увійшовши в його склад Омега-3 і-6, вітаміни Е і В3, і нікотинамід в буквальному розумінні можуть «реанімувати» безжиттєве, ламке або ослаблене волосся.
  • • Масло аргану. Містить наступні речовини в складі: токоферол, Омега-6, поліфеноли, вітаміни F, E та А, і це далеко не повний список, що робить його кращим маслом для лікування волосся.
  • • Масло оливи. У його складі: фосфатиди (речовини, які утримують воду всередині волосся), вітаміни D, Е, А, олеїнова і стеаринова кислоти. Здатне проникати крізь клітинні мембрани, впливаючи на волосся зсередини.
  • • Масло кокоса. Краще джерело живлення для волосся.
  • • Масло льону. Завдяки лінолевій, ліноленовій і олеїновій кислотам волосся стають густими та щільними, а вітаміни групи В забезпечують йому захист і усувають січення кінчиків.
  • • Масло кунжута. Лінолева, стеаринова, лігноцеринова і пальмітинова кислоти, сезамол і ефіри гліцерину в його складі очищають, зміцнюють луковиці і відновлюють волосся після агресивних процедур: хімічного завивання, вибілення та інших.

Ось основні компоненти, які найчастіше зустрічаються в шампунях, що мають лікувальні властивості та не містять ПАВ у своєму складі. Тепер розглянемо кращі продукти для волосся на ринку України, склад яких включає ці речовини.


Безсульфатні засоби від компанії «Іноар»

Цей бренд відомий своєю якісною продукцією в 42 країнах вже протягом 25 років. В Україні компанія представлена офіційним представником (http://inoar.com) та допомагає жінкам відновлювати та проводити безпечне кератинове випрямлення волосся уже 5 років.

У таблиці представлені засоби для догляду, склади, що входять у них, та властивості цих шампунів.


Назва продуктуСклад продуктуВластивості продуктуРезультат

Набір без сульфатів «Макадамія» для нормальної довжини та сухих кінчиків, 2х250 мл

Масло макадамії, бетаїн, вітамінний комплексЛікування, живлення та відновлення сухого волосся, запобігання їх розщепленню.Відновлення структури волосся, зміцнення лусочок, повернення гладкості та блиску.

Набір без сульфатів «Абсолютне зволоження», 2х250 мл

Бетаїн, D-пантенол, масло зародків пшениці, масло макадамії, гідролізований кукурудзяний крохмальЖивлення луковиць, прискорення обмінних процесів, профілактика випадіння та глибоке зволоження волосся.Волосся зволожене на всій довжині, покращений їх зріст, згущення структури, повернення гладкості та еластичності

Набір без сульфатів «Ідеальний блонд», 2х250 мл

Бетаїн, мультивітамінний комплекс, фіолетовий фермент, екстракт волошки, масла аргани, шипшини, орбініїЗволоження, живлення волосся, відновлення після забарвленняЗникає жовте завдяки фіолетовому ферменту, волосся сяє як після салонної процедури, стають м'якими та еластичними
Безсульфатний набір «Імбирний» для жирних волосся, 2х250 млЕкстракт імбиру, пантенол, бетаїн, комплекс вітамінівСтимулювання кровообігу, активація волосяних луковиць, відновлення їх структури, нормалізація роботи сальних залозЗдоровий, доглянутий вигляд волосся без жирного блиску. Локони швидко ростуть, набувають об'єму та сяйва
Безсульфатний набір з кокосом «Іноар Бомбар», 2 х 1000 млОлії кокоса, ши, розмарину, авокадо, протеїни сої та пшениці, пантенолЗволоження та живлення на клітинному рівні. Нормалізація ліпідного обміну та рН шкіри. Рослинні протеїни утримують вологу та кондиціонують волоссяПовноцінне лікування сухого та ослабленого волосся. Повернення їм молодості, сяйва, зволоження та густини
Кератинова безсульфатна маска «Іноар Макадамія», 1000 млОлія макадамії, Омега -3, -6, вітамін ЕВітамінізація та живлення волосся. Відновлення та захист волосся після агресивних процедур, закріплення ефекту кератинового випрямленняВолосся стають гладкими, покірними, еластичними та блискучими
Безсульфатний шампунь «Іноар Веган», 300 млОливкова олія, пантенол, олія кокосаВідновлення посіченого та ламкого волосся, зволоження та кондиціонування, активація луковиць, живлення, усунення сухостіПовноцінне лікування та відновлення структури по всій довжині волосся, повернення йому молодості та природного сяйва
Безсульфатний набір «ББ захист волосся від сонця», 2х250 млОлії макадамії, кунжуту, оливи, льону, кератинВідновлення та живлення пошкодженого волосся, захист від УФ променів, відновлення колагенових зв'язківВолосся стає м'яким, покірним, гладким, набуває блиску, проходить його січення

Ці та інші продукти компанії «Іноар» доступні на території України. Дізнайтеся більше!

А тепер пропонуємо вам вітчизняний бренд європейської якості.


Безсульфатна продукція компанії «МАР НЕГРО»

Молодий бренд вже встиг завоювати серця не лише українок, але і європейок. Унікальні склади безсульфатних шампунів з ефектом детоксу глибоко очищують волосся, відновлюють цілісність їх структури, повертають молодість і природний блиск.


Найменування продуктуСклад продуктуВластивості продуктуРезультат

Безсульфатний шампунь «Прикореневий об'єм» — детокс чорного кольору, 500 мл

Сіль янтарної кислоти, бетаїн, активоване вугілля, саліцилова кислота, пантенол, масло какао, гідролізований білок пшениціПідвищене зволоження та ущільнення волосся, глибоке очищення, прискорення росту та відновлення його стрижнів
Волосся стає гладкими, об'ємними, густими. Волосяні стрижні зміцнюються, зволожуються та набувають сяйва по всій довжині

Безсульфатний шампунь-детокс після кератину «Максимальна Довжина», 500 мл

Янтарна кислота, активоване вугілля, бетаїнГлибоке очищення, зм'якшення жорсткості води, антиалергенний засібВолосся довше залишається чистим, стає м'яким, слухняним, гладким і пружним
Шампунь глибокого очищення, 500 млБетаїн, кумарин, лимонна кислота, гідрогенізована касторова олія Глибоке зволоження та кондиціонування волосся, захист від УФ-променів, вітамінізація, підтримка водного балансуВолосся стає пружним, шовковистим, блискучим, як після салонної процедури

Більше дізнатися про продукцію бренду «МАР НЕГРО» можна тут!

Такі найкращі безсульфатні засоби на ринку України. Придбавши їх через офіційного представника, ви захищені від підробок і отримуєте продукти напряму від виробників.